2 Haziran 2012 Cumartesi

Mickey'nin müzik festivali!


Geçen yıl arkadaşlarım Haliç Kongre Merkezinde’ki gösteriye çocuklarını götürdüğünde, Kuzey daha küçük olduğu için keyfini çıkaramaz,kalabalık rahatsız eder,sonrasında da trafik vs diye düşünerek gitmemiştik.
Yeni açılan Trump Towers Mall’da, yenilenerek yeniden sahneleneceğini öğrendiğimde sevindim .Artık yaşı da üç’e yaklaştığı için ilk fırsatta götürmeye karar verdim ancak bugüne kadar hep bir şey çıktı,ya eşim seyahatteydi ya biz hafta sonu başka bir yerdeydik falan falan, ertelendi de ertelendi.


Bu hafta sonu yine eşim seyahatte olmasına rağmen, kardeşim ve eşi bize bilet ayarlayınca onlarla birlikte gittik. Zaten Kuzey, Göktuğ ve Gülçin adını duydu mu her yere koşar o kadar eğleniyor onlarla.
Hem onlara, hem de gitmemize vesile olan dansçı arkadaşları Damla Ürk’e çook teşekkür ediyor, hem onu hem de tüm arkadaşlarını yürekten tebrik ediyorum.Pek hem hemli bir cümle oldu ama idare edin artık.
Disney Live şov tamamen bizim dansçılarımızdan  oluşan yetenekli kadrosu ve teknik ekibiyle,yeni teması, koreografisi, ışıklandırması,dekoru, kostümleri, günümüzün popüler şarkılarının reggae, jaz,country,hip hop türü müziklerle  harmanlanmasıyla,(içinde Çakkıdı bile var:)) bizi gerçekten masallar diyarına götürdü.
Şov,dış sesin, kuliste sahneye yetişmeye çalışan kahramanları uyarması ve onların komik telaşının perdeye yansımasıyla başlıyor.
Sonrasında Mickey,Minnie,Goofy ve Donald dansçılarla birlikte temposu yüksek ve eğlenceli bir şovla giriş yapıyor ve çok güzel geçişlerle çocukları Aladdin’in sihirli lambası, Küçük Deniz Kızı Ariel ve Toy Story kahramanları eşiliğinde resmen büyülüyor.Şovun genelindeki ışık oyunları çok güzel ayrıca interaktif diyaloglar,danslar var ve çocuklar çığlık çığlığa neşeyle katılıyor.
Kısaca diyebilirim ki, Mickey ve arkadaşları,Aladdin ile Jasmin’in uçan halıdaki romantik anları, denizaltının fosforlu göz alıcı balıklarının şovu ve denizkızlarının dansları ,Toy Story kahramanlarının rodeo şovu ve dev gezegenlerinin birden üstümüze tüm salona yayılması her an sadece çocukları değil eminim yetişkinleri de etkiledi,eğlendirdi.

Kuzey'in şov boyunca bozulduğu tek şey Daisy ve Pluto'nun olmamasıydı.Sürekli onların niye olmadığını sorup durdu.Ve çabuk atlattık allahtan ama Deniz cadısının Ariel'le pazarlık yaptığı sahnede biraz korkar gibi oldu müdahale etmesem kesin ağlardı hatta diyebilirim ama bir dakikadan fazla sürmedi korkusu hemen eğlenceye geri döndü.
Şov öncesi TEB hediyesi kumbaramızı inceledik biraz ve bozuklukları topladık tek tek:) sonrasında ben de keyifle dans edip seyrettiğim için, fazla resim yok ama yine de fikir verir sanırım.







Aladdin'in Jasmin'le uçan halı şovu bizimkini büyüledi resmen:)


Program bitiminde dönüş trafiğini de düşününce akşam yemeğini  orada yemek mantıklı oldu.Kuzey tabi ki geceyi dayısının tepesine çıkarak taçlandırdı.




Gitmeyi düşünenler için,program iki perdeden oluşuyor ve yaklaşık 15 dakikalık ara dahil toplam 1,5 saat sürüyor.Alışveriş merkezi içinde olması hem otopark için,  hem öncesi ve sonrası vakit geçirmek için avantaj sağlıyor bana göre.

Ve tabi ki, Tiyatronun olduğu kat tamamen çocuklara yönelik şeylerle dolu. Oyuncakçıdan, kitapçıya, Atölye'den köfteciye herşey çocukları avlamaya yönelik:)Tiyatro girişinde ve perde arasında satışa sunulan Disney dünyasının her türlü zamazingosu para harcamak isteyenler için hazır ve nazır:).Mesela Mickey resimli küçük bir kum kovası içinde bir avuç patlamış mısır 20 Liraya satılıyor ona göre:)


Bir de, katta erkek ve kadın tuvaleti dışında aile tuvaleti de mevcut.Bunun uygulanmış olması hoşuma gitti.Çocuk katındaki, haliyle kalabalık oluyor ama diğer katlarda da aynı sistem mevcut.Beklemek yerine bir alt ya da üst kattakini kullanmak daha mantıklı.


Sonuç olarak gidin kardeşim gidin! Vallahi çok beğeneceksiniz:) !!




(Kuzey 33 aylık)



2 yorum:

Meşgul Anne dedi ki...

akıllı kuzum ne kadarda dikkatle izlemiş.böyle faaliyetlerden keyif alan kuzulara bayılıyorum. İnşallah bundan sonra da bol bol gidersiniz ve sever kuzucuk :)

freshmom dedi ki...

saol canım:)onlar keyiflenince bizim de keyfimize diyecek olmuyor di mi.