1 Şubat 2012 Çarşamba

Happy Feet 2, ilk sinema tecrübesi....

Miniğim büyüdükçe konuşmaları daha bir sohbet kıvamına gelmeye başladı. Dinliyor, yorum yapıyor, cevap veriyor, soru soruyor. Her gün daha bir çocuk oluyor benim aşkım. Bu durumda da hayallerim, oğlumun büyüme hızından daha hızlı hareket ediyor haliyle.

26 Ocak 2012 de bir tanesi için daha ilk adımı attık.Sinema!

Ancak hayallerimin yanı sıra endişelerim de aynı hızla büyüyor tabi ki. Gereğinden fazla yüksek sesli ortamların küçük çocukların işitsel dengelerini etkileyebileceği hatta soyut algıları henüz tam oluşmadığı için psikolojilerinde çözülmesi zor travmatik etkiler bırakabileceği gerçeği de var işin ucunda ve tabi ki çığ gibi büyüyen 3D teknolojisi muamması.

Önce doktorumuz Ali Amcamızı aradım ve 3D teknolojisinin gözün doğası dışında hareketlenmesine neden olduğu için küçük çocuklarda görme bozuklukluklarına neden olabileceğini, hatta bulantı, baş/göz ağrısı, yorgunluk gibi hislere neden olduğunu öğrendim. Salonlarda dağıtılan,ortak kullanımdaki gözlükler nedeniyle pek çok göz enfeksiyonunun bulaşma riskinden de bahsetti ve çocuk filmlerinin 3D gösterimini onaylamadığını, zaten basit mantıkla çocuklara uygun ve güvenli olması durumunda sinemalarda çocuklar için minik gözlüklerin de olması gerektiğini ama standart gözlükler kullanıldığını söyledi. Kısaca 7 yaşından önce 3D film seyrettirme dedi.

İlgilenenler için nette daha teknik ve detaylı yorumlar ve araştırmalar da paylaşılmış ve bazı büyük teknoloji firmalarının bu konuda uyarıları da mevcut.

Bunun üzerine araştırınca Neşeli Ayaklar 2 nin  Suadiye Movieplex'te iki boyutlu gösterimde olduğunu öğrendik ve Göktuğ’un eşliğinde yola koyulduk.

Sabah 11 matinesine bilet aldığımızda bizim dışımızda kimse yoktu sonra birkaç çocuklu anne daha geldi ve toplam 7 kişiyle salonu kapatmış oldukJ

Annelerden bir tanesi Kuzey’in yaşını ve ilk tecrübesi olacağını öğrendiğinde, isterseniz ışıklar açık kalabilir bizce mahsuru yok dedi ama ben gerçek sinema tecrübesi yaşasın ve tepkisine göre durumu şekillendirelim istediğim için ilgisine teşekkür ettik kabul etmedik.

Film başlamadan önce reklamlar her sinemada var. Her zaman uzun reklamlar canımı sıkmıştır ve çocuk sinemasında da gelenek bozulmamış,15 dakika film öncesi reklam seyrettik resmen çok canım sıkıldı.

Filmin başlamasıyla da bizimki büyülendi resmen. Bazen kucağımızda bazen koltuğunda yine interaktif olarak, sürekli kulağına fısıl fısıl anlatarak sonuna kadar ilgiyle neşeyle seyretti arada kalkıp dans etmeye çalıştı ve tabi ki mısırları lüpletti.:) Hatta yazılar bitmeden ışıklar açılmadan salondan ayrılamadık.

Sonuç olarak ;”Anneaaa ayak dansı yapalım çok sesli olsuuuun” da tarihimize kaydoldu.







Kuzey 29 aylık

Hiç yorum yok: